Gider Borusu Tıkandı
Pimaş giderleri ayrı çaplarda döşenmektedir. Lavabo giderleri daha ufak çaptayken, tuvalet gideri olarak kullanılan giderler geniş çap olmak zorundadır. Tuvalet kağıdı ve şimdilerde kolonyalı mendil kullanımı söz konusu olunca, giderin kesinlikle geniş olması gerekir. Gider borularına kolonyalı mendil kesinlikle atılmamalıdır. Çünkü tuvalet kağıdı gibi erimeyen kolonyalı mendil, bezden farksızdır. Zaten apartmanlarda çoğu kez bu sebepten tıkanıklık yaşanır. Gider borusu tıkandı şikayeti üzerine apartmanda bir karışıklık başlar. Eğer ana boru tıkanıklığı yaşanıyorsa genellikle hep en alt katın wc sinden su geri tepiyor şikayeti gelir. Wc gideri tıkanması çözümü, robotla kırmadan tuvalet tıkanıklığı açan firma bulmaktır.
Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus bulunuyor. Binadaki gider tepmesi probleminin, dışarıdaki rögardan kaynaklanmadığından emin olmalısınız. Dış rögar veya bina sınırları içinde, bahçede bir rögar varsa ve doluysa, içeriden tuvalete salınan robot hiç bir işe yaramayacaktır. Bina dış rögarı tıkalı ise İSKİ’den ücretsiz hizmet alabilirsiniz. Rögar dolu olduğunda, bazen vidanjör dediğimiz büyük araçlarla boşaltılması gerekir. Böyle bir şeyle karşılaşan tesisatçı çaresiz kalır. Eğer dış rögarda bir şey yoksa, sorun buraya gelen bina giderinde ise, robotla kırmadan tıkanıklık açmak mümkündür. Bazen sokağa giden ana gider borularında çökme yaşanabiliyor. Gidere salınan makine toprağa saplanınca, tel olduğu yerde katlanır, tıkanıklık açılmaz. Üstüne bir de makineye zarar vermiş oluruz. Bu sebeple makineyi çok zorlamamak gerek. Sıkıştığıysa geri çekip ağzında bir şey var mı diye kontrol edilmelidir. Mesela çökme anında sıkışan telin içi çamur dolar ve geri çekip baktığımızda bunu anlarız. Dikkat bu işin temel prensibidir.
Bir de banyo gideri tıkanması olayı vardır ki tamamı ile yün, kıl ve tüyden kaynaklanan bir olaydır. Özellikle banyolarda tıraş olurken uzun kılların lavaboya gitmesiyle, halı ve yün yıkama durumlarından kaynaklanan bu tıkanıklıklar, zamanla biriken ufak tefek tüylerin birleşmesiyle yumak haline gelir ve gideri tıkar. Hortumla veya bir çubukla iterek açılmaya çalışılan giderin delinme tehlikesi yüksek olur. Hatta müşterilerimiz arasında gideri deldiği için yeniden tesisat yaptırmak zorunda kalanlar da oldu. Kırmadan gider açma makinesinin varlığından haberdar olsalardı, çok ucuza olayı bitirirlerdi. Siz bu duruma düşmekten kurtuluyorsunuz çünkü artık böyle bir makinenin varlığından haberdarsınız. Yaşayacağınız herhangi bir tesisat arızası durumunda bizi arayabilirsiniz.
Giderlerdeki tıkanıklıklar artık neredeyse çok sık yaşanmaya başlamıştır. Hatta bazı ev hanımları pompayla sürekli mutfak giderini rahatlatmaya çalışıp suyun gitmesine yardımcı olmaktadır. Mutfak giderinin de suyu rahat çekmemesinin bir sebebi mutlaka vardır. Bu durumda kamera görüntülemeleri devreye girmektedir. Alınan görüntüde borunun neden ağır çektiği anlaşılır. Bazen ufak bir birinkiti de buna sebep olabilir ve robotla müdehale edildiğinde durum tamamen düzelebilir. Tuvalet tıkanıklıkları ise biraz daha pis bir iştir çünkü giderlerden geri gelen su komple tuvaleti kaplar kötü koku çıkmasına sebep olur. Birde evde küçük çoçuk var ise durum daha da zorlaşır. Mikrop yuvasına dönen tuvaletten bir an önce kurtulmak isteriz. Önce kendimiz evde deneyebileyeceğimiz açma tekniklerine bir göz atalım.
Gider Borusu Tıkanıklığını Neyle Açarım?
Gider tıkanmasını açmak için uygulanacak yöntemler elbette var. Bunlardan bahsedecek olursak;
- Tuvalet giderine bir cisim düşürdüyseniz almak için tel askı kullanabilirsiniz. Ancak giderde ilerleyerek esi geçtiyse kesinlikle kamerayla gider borusu açan tesisatçı firmadan yardım almanız gerekmektedir.
- Lavabo gideri tıkanmasını açmak için lavabo aç kullanabilirsiniz. Ancak sürekli tekrarlayan lavabo tıkanmasını açmak için bu yöntemi uygulamanız gider borularına zarar verir. Tıkanmanın sebebini öğrenmek için makineyle gider açan usta çağırmalısınız.
- Mutfak gider borusu tıkandı ise, büyük ihtimalle yağlanmadan tıkanmıştır. Bir takım önlemler almak (yemek atıklarını, yağları gidere boşaltmamak, ilave süzgeç kullanmak, belirli aralıklarla yağçöz dökmek) mutfak gider borusu tıkanmasının önüne geçebilir. Tıkanıklığın açılması için robot makineyle gider tıkanıklığı açma yapılıp, ardından gider borusu yıkanmalıdır.
- Klozet gideri tıkandı ise, kanal görüntüleme kamerasıyla gider borularının içine bakılarak tıkanıklığın sebebi anlaşılabilir.
Anadolu Tesisat gider tıkanması açan makineler kullandığından kırmadan gider tıkanıklığı açma işlemlerini yapmaktadır. Detaylı bili için bizi arayabilirsiniz.
Savaş
Mutfak gideri tıkandı ne yapmam lazim
anadolu tesisat
merhabalar kameralı robot ile tıkanıklık acma işlemi yapılması gerekmektedir
Lemase Güleryüz
Mağaza üstü giriş katta oturuyorum.Her gün lavabonun yarısına kadar atık su geri geliyor. diğer katların banyo giderlerinde sıkıntı yok, fakat mutfak her gün 7-8 kez fokurduyor. Daha önce bu yüzden mutfak dolaplar değişti, sıkıntı devam ediyor. Bu durumun çözümü var mı? Nereye başvurmalıyım? Saygılarımla.
anadolu tesisat
merhaba giderlerden su geri gelmesinin bir çok nedeni olabilir. Hattın önce robotla açılıp kamerayla görüntülenmesi gerekmektedir. Kamera görüntlemesinde problemin ne olduğu anlaşılır. Elbetteki bir çözüm üretilebilir. Bizi arayarak servis kaydı açtırabilirsiniz. En kısa sürede gelip müdahale edebiliriz.