Su Kaçağı Belirtileri Nelerdir?

Su kaçakları, hemen hemen herkesin korkulu rüyasıdır. Hepimizin yaşam alanlarında meydana gelebilecek olan su sızıntılarını önlemek temel amaç olsa da, başımıza geldiğinde kaçağı nasıl fark etmediğimizi düşünürüz. Oysaki su sızıntılarının belirtileri vardır ve bu belirtiler bize su kaçağını haber vermektedir. Su kaçağı sadece kesemize değil evimize de zarar vererek, bizi hem maddi hem de manevi külfete sokmaktadır. Hatta bazen sizin dairedeki su kaçağı alt kata sızdırıyor olsa dahi, bu durumu komşunuzla karşı karşıya gelene kadar fark etmeyebilirsiniz.

Daire veya iş yerlerindeki tesisatlar zamanla patlayabilir. Bunun sebebi tesisat borularının zamanla deformasyona uğramasından veya kullanılan malzemelerin kalitesizliğinden kaynaklanır. Karşılaştığınız bu sorunu en az masrafla giderebilmek için konusunda uzman ve tüm ekipmanlara sahip olan firmalardan destek alarak bu işi çözüme kavuşturabilirsiniz. Akustik dinleme cihazı ve termal kamerayla temiz suyun noktasal olarak tespiti yapılır. Giderlerdeki problemleri de yine kameralı cihazlarla tesisatın içerisine bakarak sorunun nereden kaynaklandığını anlamak mümkündür.

Su Kaçağı Belirtileri

Bir sabah kalktığınızda posta kutusunda bulduğunuz su faturasının oldukça yüksek olduğunu görebilirsiniz. Kaçak dolayısıyla su faturası azar azar yükselse de farkına varmamış olabilirsiniz. Oysa ki aşağıda yazacağımız su kaçak belirtilerine dikkat etmiş olsaydınız boş yere kabarık fatura ödemek zorunda kalmazdınız.

Önce su kaçağı belirtilerini değerlendirip ardından su kaçağıyla karşı karşıya kaldığınız durumlarda ne yapmanız gerektiğine değinelim.

  • Fayans derz boşluklarında sararma
  • Duvarlarda kabarma
  • Musluklar kapalı iken su saatinin dönmesi
  • Eve yüksek gelen fatura
  • Kombi ateşleme yaparak suyu ısıtması
  • Kombi su bar göstergesinin sürekli düşmesi

Gördüğünüz gibi su kaçağının birçok belirtisi vardır. Musluklar kapalı iken su saatim dönüyor diyorsanız kesinlikle su kaçak tespiti yaptırmanızda fayda bulunmaktadır. Kabarık su faturası su kaçağı belirtisinin başında gelmektedir. Tavanda oluşan sararmalar üst katta kaçak probleminin belirtisidir. Duvarlarda kabarma oluyorsa ve bu kabarmalar 1 metreden aşağıda kalıyorsa, evinizde su kaçak arama çalışması yapılması gerekmektedir.
Isıtma tesisatında kaçak var ise kombi sürekli ateşleme yaparak suyu ısıtır. Ayrıca kombinin su barı sürekli düşüyorsa kalorifer tesisatında kaçak olduğunu işaret eder. Kombi kalorifer tesisatında su kaçağı tamiri teknolojik cihazlar ve kaçak onarım kimyasalları sayesinde kısa sürede tamir edilebilmektedir.

Gizli Su Kaçağı Varsa Nasıl Anlaşılır?

  • Vanalar kapalı olduğu halde su saati dönüyorsa,
  • Duvar kaplamasında(sıvalarda) dökülme ve çatlamalar oluşuyorsa,
  • Konut içerisinde rutubet kokusu kendini gösteriyorsa,
  • Gelmesi gerekenin üstünde bir su faturasıyla karşılaşıyorsanız,
  • Parkelerde kabarma gözlemleniyorsa,
  • Kombinin su barında düşüş meydana geliyorsa,

Tesisatta bir kaçak olduğundan şüphelenmelisiniz. Böyle bir durumda uzman bir tesisat firmasından mutlaka destek almalısınız.

Su Kaçağını Nasıl Bulurum?

Evinizde su kaçak belirtilerinin bir ya da daha fazlası mevcut ise vakit kaybetmeden su kaçağını bulma için çalışma yapılması gerekmektedir. Yukarıda saydığımız belirtilerin çoğu temiz su tesisatında var olan kaçağın belirtisi olsa da duvarların sararması, dökülmesi gibi belirtiler atık su gider tesisatında kaçağın belirtisidir. Anadolu Tesisat, ister temiz su tesisatında olsun ister atık su gider tesisatındaki kaçakları makineyle bulan firmadır. Firmamızın bünyesinde bulunan teknolojik cihazlar sayesinde, su kaçağı problemleri kısa sürede çözülebilmektedir. Evinizdeki kaçağın belirtilerine dayanarak önce temiz su tesisatında kaçak arama çalışması yapılır. Eğer kaçak burada tespit edilemezse gider borularında kaçak aranır. Firmamızı arayarak su kaçak arama fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kameralı Sistemle Su Kaçağı Tespiti Nasıl Bulunur?

Su kaçağı tespiti: Su kaçağı, bir su sızıntısını daha hızlı , daha kolay , daha ucuz ve daha verimli yapma işlemleridir.
Günümüzde su kaçağı tespiti; tesisat uygulamalarının gelişigüzel yapılması, iş bitiminde basınç testlerinin bilime dayalı olarak sürdürülmemesi sonucu  yapılarda oluşan su kaçaklarının çözüme kavuşturulmasına denir.
Su Kaçağı Nedir?
Aşağıda su kaçağının nasıl bulunduğunu örneklemeler ile maddeler halinde okuyabilirsiniz.
1. Su kaçağı, evinizin duvarlarında nem ve rutubet şeklinde ortaya çıkar. Damlama su kaçağında en son aşamadır. Bazı bölümlerde damlayan noktanın tam üstünde bazen de hiç alakasız yerlerde boru patlaklarıyla karşılaşırsınız.
2. Su kaçağını termal kamera veya endoskopik kamera yardımı ile  bulmak mümkündür. Kameralı sistemler, su kaçağı olan boru içerisinde ileriye doğru gönderilerek boru içerisinde kırık nokta bulunur.
3. Hasar alan bölümlerde doktor stetoskopu kullanarak dikkatli bir dinlemeden sonra bulabilirsiniz. Yapmanız gereken sessiz bir ortam hazırlayıp, suyun çıkardığı sesi takip etmek. Bu bilgiler ışığında evinizde su kaçak tespiti yapmak bu kadar kolay.

Firmamız su kaçağı arızlarına en yeni teknolojileri kullanarak, en hızlı şekilde müdahale etmektedir.

2 Comments

  1. Reply

    Merhaba erkek kuaförüyüm aylik ortalama 4 metre kup su kullaniyorum yani 50 60 tl civarinda gecen ay 882 tl saatim bozuk diye gonderdim arizali degildir diye tutanak tutmuslar yeni saat taktilar bu saatte bir ayda bu sefer 16 metre kup su kullanmis gosteriyor dukkanda herhangi bir kacak tespit edemedik kuf nem gibi seylerde sorum su biri benim saatten su cekebilirmi veya kacak varsa saat donmeden metre kup sayisini arttirmi

    • Reply

      Ufak bir kaçak varsa eğer yavaş yavaş sızdırarak su kullanımına sebep olur ve faturanız artar. Bu yüzden yapmanız gereken öncelikle su tesisatınızda bir kaçak olup olmadığını kontrol ettirmek. Birisinin sizin su saatinizden hat alması çok zor efendim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>