Kaçak Tamir Kimyasalı

Çağımızın oksijen ve temiz hava olarak çok parlak bir çağ olduğunu söyleyemeyiz, ancak teknolojinin gelişmesi ile birlikte her alanda işlerimizi kolaylaştıran malzemeler üretilmiştir. Her sektörde işlerin daha kolaylaşması için ihtiyaç üzerine üretilen bu malzemeler su tesisatı alnında da başarılı olmuşlardır.

Su kaçağı olan dairelerde kaçak yerini bulmak bazen mümkün olamayabilir ya da kalorifer tesisatlarında sisteme basınç uygulanamadığından kaçak yeri bulunamayabilir. Böyle arıza olan tesisatlar için geliştirilen kimyasallar sıvı olarak tesisata uygulanır size tadilat maliyeti çıkarmaz. Gereksiz kırma işleri çıktığından insanların talebi üzerine kırmadan boru tamiri yapan kimyasal geliştirilmiştir. Tesisat sorunlarının çok değişik şekilde olanları vardır. Bazı kaçaklar çok büyük olur bazıları ise küçük, kaçak tamir kimyasalı çok büyük kaçaklar için kullanılmazlar. Çünkü kaçak büyükse yerinin bulunması mümkündür bu nedenle yerini bulup onarmak daha akıllıca olacaktır. Kaçak tamir kimyasalı daha küçük olan bulunması mümkün olamayan kaçaklar ve kalorifer tesisatları için tercih edilmelidir. Kalorifer tesisatlarında uygulama gereklimi değimli bazı küçük testler yaparak anlayabiliriz. Eğer kombinizde su basıncı düşüyorsa takip etmeniz gerekir. Basınç kaybının ne kadar zamanda olduğu ve ne kadar olduğu önemli çünkü buna göre uygulanacak olan kaçak onarım kimyasalı miktarı hesaplanır. Kombide 15-20 günde 1 bar düşüyorsa normal olarak karşılarız. Eğer 15 günün altına düşerse bu basınç kaybı o zaman bir sıkıntı var demektir. Örneğin 1 haftada 1 bar düşüş gözlemlediyseniz bu bir kaçaktır ama küçük bir kaçaktır. 2 gün içinde 1 bar düşüyorsa buda büyük kaçaklar sınıfına girer. Kalorifer tesisatlarında oluşan kaçaklar genellikle alt kata geçmez ve sızıntıyı aşağı su damlamasını bekleyerek anlayamayız. Sınıflandırdığımız gruplardan büyük kaçak grubunu kimyasala gerek olmadan yerini bulup tamir etme imkânımız olabilir. Su kaçağı tespit cihazı ile bölgede arama yapılır eğer bulunabilirse tamirini yaparız. Kontrolden sonra kaçak bulunamadıysa kaçak tamir kimyasalı ile onarım yoluna gidilir.

Firmamızda kalorifer kaçağını ilaçla kapatma işlemi garantili olarak yapılmaktadır. Tesisata uygulanacak işlemin ilaçlamı yoksa makine ile kaçak bulma yöntemlerinden hangisinin uygulanacabileğini ve fiyatlar hakkındaki bilgiyi telefonla görüşme esnasında öğrenmeniz mümkündür.

Peki, kaçak onarım kimyasalı nasıl uygulanır?

Uygulama genellikle kalorifer tesisatları için tercih edilir. Çünkü temiz su tesisatlarında kaçak küçükte olsa basınçlı hava ya da su vererek kaçak büyütülüp yeri bulunabilir. Ancak kalorifer tesisatlarında küçük olan kaçağı büyütüp yerini bulmak mümkün olmaz, herhangi bir basınç sırasında petekler ve kombi zarar görebilir. Bazı istisnai durumlarda kalorifer tesisatına basınç mümkün olsa da çoğu zaman bu olanak dışıdır. Uygulama şekli kalorifer tesisatları için sisteme herhangi bir yerden doldurulan sıvı kombi altındaki devir daim filtresi söküldükten sonra kombi çalıştırılarak yapılır. Yaklaşık 1 hafta çalıştırılan kombi bu zaman zarfı içinde kaçak tamir kimyasalını devir daim ederek tesisatın tamamındaki kaçakları kapatır. Böylece tesisatınızdaki tüm kaçaklar tamir edilmiş olunur. Temiz su tesisatı kaçak onarım kimyasalına gelince firmamız bu kaçakları su kaçağı bulma cihazı ile bulduğundan kimyasal uygulama işini yapmamakta ve tavsiyede etmemektedir. Bu sebeple kullanımı ile ilgili bilgi vermekte doğru olmayacaktır.

2 Comments

  1. Reply

    Selamlar,evimiz dublex kombi basıncını 2 ye çıkarıyoruz ,Petek havalarını alıyoruz ,petekler güzel ısınıyor ,2gün sonra üst kat peteklerinde ne su var ne hava tıs sesi bile yok.
    Sorun ne olabilir,
    İyi çalışmalar

    • Reply

      İyi günler Mesut Bey. Muhtemelen sizin sorununuz üst kata kombinin iyi bir şekilde yetişememesi ve havalarını alırkende peteğin içinde yeterince su olmadığı için hava ve suyunu alırken bir şey alamıyorsunuz. O yüzden böyle bir sorunla karşı karşıya olabilirsiniz. Bunun dışında o peteğe giden tesisat tıkalı ya da kaynak daralmasından oraya su ulaşmıyorda olabilir. Devir daim olmadığı içinde peteğiniz maalesef ısınmaz efendim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>