Lavabo Giderinden Gelen Kötü Kokular

Lavabomun giderinden koku geliyor diyorsanız ve nedenini merak ediyorsanız yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Gider borularından gelen koku sık karşılaştığımız bir problemdir. İki tip koku problemi vardır. Mutfak giderlerindeki koku problemleri ve el yıkama lavabosu giderlerindeki koku problemleri diye sınıflandırılırlar.

Mutfak giderlerinden gelen kokuyu tespit eden firmalar- Mutfak gider borusundaki kötü kokunun nedeni ve çözüm yolları

Mutfak giderlerindeki koku problemi ile başlıyoruz. Bayanların vaktinin büyük bölümünü geçirdiği mutfak kısımlarında pimaşta koku problemi çok olur çünkü yemek pişirilir, çöp çok olur, meyve sebze soyma işleri yemek kokuları derken normal olarak bir koku oluşur. Ancak mutfakta herhangi bir şey yapmazken bu koku varsa problem var demektir. Problemi fark ettiğiniz anda koku giderici bir takım spreyler ya da havalandırma aletleri ile havalandırma yoluna gidilir. Halbuki kesin çözüm kokunun kaynağını bulup yok etmektir. Kokunun oluşabileceği birkaç neden vardır. Birincisi çöpler, mutfakta çıkan çöplerin düzenli olarak evden çıkarılması gerekir. Unutulan, dolabın arkasına düşmüş olabilecek ya da temizlenmeyen herhangi bir çöp kokuya neden olacaktır. Islak bezler ve temizlik esnasında göremeyeceğiniz bir su birikintisi kalmışsa bunlarda kokuya neden olabilirler. Her şeye rağmen yine lavabomun giderinden koku geliyor diyorsanız lavabo sifonunu kontrol etmelisiniz. Lavabo sifonunda es dediğimiz bir kıvrım bırakılır. Bu U şeklinde bir kıvrımdır. Suyun lavabodan döküldüğü anda U kısmında su kalıp giderdeki kokunun geri gelememesi içindir. Böyle bir şey lavabonuzun altında görünmüyorsa koku bu nedenle oluşmuş olabilir. Birde lavabo sifonunun duvardaki gider borusuna bağlanırken kenarlarında boşluk kalmayacak şekilde sıkıca contalı bir şekilde geçmiş olması gerekir. Eğer kenarlarda boşluk kalırsa buda o boşluklardan koku çıkmasına neden olur.

Lavabo giderlerinden gelen kötü kokunun sebebini bulan firmalar

Banyo el yıkama lavabosundaki kokular ise insan saçı, sakalı ve kirlerden kaynaklanır. Kullanımdan dolayı zamanla gider içinde biriken cisimler kokmaya başlarlar. Her giderin içi kokar ancak bu kokuyu dışarı yansıtması bir hatadır. Bunun nedeni de yine lavabo sifonunda ki es olmamasıdır. Lavabo giderinin temiz kullanılması giderde koku oluşumunu azaltır. Tıkanma olaylarını da kokuyu da engellemenin yollarında biri temiz ve dikkatli kullanımdır. Banyodaki süzgeçlerde de koku oluşabilir. Bunların önlemi ise süzgeç içinde su kalan bir kısım bulunur, o kısımda su kalacak şekilde kullanılmalıdır. Toplanan pislikler de o kısımda kalır, her banyodan sonra o kısım temizlenmelidir. İşin aslı giderlerin ve lavaboların temiz kullanılması çoğu sorunun çözümü olacaktır.Son yıllarda özellikle mutfak lavaboları için çok daha kullanışlı ve pratik üstelikte sabitlenmeden kullanabileceğiniz lavabo süzgeçleri mevcut. Üstelikte bunların farklı bir kaç özelliği var. Yani bu süzgeçlerden kullanmak bile sizin lavabo tahliye borunuzun tıkanmasını önemli ölçüde azaltacaktır. Mutfakta temiz çalışmak sadece hijyeni değil tesisatın sıhhatini de sağlar. Lavabo yada evye giderlerinde ki kokulardan bahsederken size bir de pratik bir lavabo temizliği ip ucu verelim.Banyo yada mutfak lavabolarınızın ışıl ışıl olması için diş macunu kullanabilirsiniz. Evet dişlerimizi temizlemek için kullandığımız bu ürünü temizleyici krem ürünler gibi kullanırsanız muhteşem sonuçlar aldığınızı göreceksiniz. Ayrıca pas lekeleri oluşan çelik evyeler de de beyaz sirke kullanabilirsiniz. Oluşan pas lekesi üstüne sirke söküp 1 dakika bekleyip temizlerseniz istediğiniz sonuca kolayca ulaşabilirsiniz.
Yukarıda anlattığımız bilgiler ışığında her şeye rağmen yine lavabo gideri kokuyor diyorsanız bizi arayarak yılların birikimi ve tecrübemiz sayesinde giderdeki kokuyu önleme hakkında yardım alabilirsiniz.

Lavabo giderlerindeki kötü kokuları tespit eden ustalarımız kokunun kaynağını bulabilmektedir. Kokunun nereden kaynaklandığının tespitinde sonra yapılacak onarım çalışmaları da firmamız tarafında yapılmaktadır.

5 Comments

  1. Reply

    Merhaba ,
    Ben 4 katlı bir apartmanın son katında oturuyorum. Diğer dairelerin mutfakları aynı yerde ben mutfağımı farklı bir yere yaptırdım. Bu arada çamaşır makinesinide mutfakta kullanıyorum. Benim sorunum hem makineler çalıştığında lavabo giderinden çok kötü bir koku geliyor hem de taşma yapıyor. Kaç tane tesisatcı geldiyse de bir çözüme ulaşılamadı. Lavabo açılıyor bir süre hiç koku taşma olmuyor bir süreden sonra tekrar başlıyor. Sizce ne yapılması gerekli?

  2. Reply

    Merhaba , 4 katlı bir apartmanda oturuyoruz dolabın arkasında apartmanın mutfak gider borusu var borunun bulunduğu kısımdan çürümüş yemek kokusu gibi bir koku geliyor ve neredeyse her gün oluyor ne yapmamız gerekiyor ?

    • Reply

      Merhaba, eğer sorunun neden olduğunu biliyorsanız br tesisatçı çağırıp çürüyen yeri değiştirmeniz gerekiyor. Fakat sorunun tam olarak bilmiyor iseniz tesisatçılarda kokunun neden olduğunu anlayamıyorlar ise bizim kameralı koku tespit ekibimizi gönderip sorunu çözdürebiliriz. Bizi arayın yardımcı olalım 0212 647 10 10

  3. Reply

    Mutfak tezgahımı 4 ay kadar önce değiştirdim ve suni mermer yaptırdım. Ancak tüm dolaplarda bir koku olultu.lavabo giddtinin olduğu dolap ise daha kötü kokuyor. Gider S\’i, bağlantılar konroledildi, silikonlandı ama soru n çözülmedjjj. Önerimiz ne olur?

    • Reply

      İyi günler Rukiye Hanım. Koku ile alakalı çalışmalarımız mevcut. Kamera ile bunun kontrollerini yapıp kokunun ana sebebini buluyoruz. Ama söylediğiniz şeyleri yaptığınıza göre muhtemelen sorun havalık ile alakalı olabilir. Çatıda havalığın ağzı kapalı olabilir. Ya da hiç havalık yapılmamış olabilir mutfak hatları için. Bunların kontrolü yapılması gerekiyor. Rögar açılıp rögarında kontrol edilmesi gerekiyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>